Marketplace gândit și realizat cu mândrie în România pentru Români și lumea întreagă

Limbă

Cum faci bani închiriind mașina – 3 pași ușor de urmat!

01/Jun/2019

Știai că mașinile care nu circulă au șanse mai mari să se strice? Nu o spunem noi, ci o spun specialiștii în mecanică auto!

Ce îți spunem însă noi este cum să îți pui mașina la treabă, respectiv cum o poți închiria pentru perioade scurte de timp, în condiții corecte și avantajoase pentru tine! Ai nevoie doar de un cont pe platforma Perpetoo și de câteva minute libere, în care să urmezi pașii de mai jos:

  1. Îți faci cont pe site și complezi toate informațiile cerute în câmpurile libere. Ca să meargă totul strună, îți recomandăm să ai lângă tine actele mașinii și ale entității juridice care va plăti taxele către stat după închiriere. Va trebui să oferi informații despre anul de fabricație al mașinii – care trebuie să fie mai mic de 10 ani, dotări și alte detalii relevante care să îi convingă pe viitorii clienți că e cea mai bună variantă cu care pot pleca la drum. Tot în această etapă e important să încarci fotografii reale ale mașinii, de preferință realizate ziua, din mai multe unghiuri. Nu îți face griji, avem un ghid în acest sens. De asemenea, acum vei stabili și tariful de închiriere, dar pe care îl poți modifica ulterior dacă îți vei da seama că suma cerută inițial a fost prea mare sau, dimpotrivă, prea mică. Va trebui să actualizezi calendarul de disponibilitate, mai concret când nu ai nevoie de ea și ar putea fi închiriată;
  2. După ce ai apăsat butonul Submit, va trebui să aștepți până când colegii noștri vor verifica informațiile încărcate de tine și îți vor confirma că poți începe să o închiriezi prin intermediul platformei;
  3. Aștepți să primești cereri de rezervare de la potențialii clienți, urmând ca tu să hotărăști pe care le accepți și pe care le refuzi. Când accepți o cerere de rezervare, persoana care va închiria mașina trebuie să achite online contravaloarea închirierii și abia apoi rezervarea e confirmată. După confirmarea rezervării, e momentul să stabilești împreună cu viitorul chiriaș/conducător auto datele legate de preluarea și returnarea mașinii, precum și felul în care veți semna procesul verbal de predare-primire, când vă veți întâlni. La predarea mașinii va trebui să inspectați amândoi starea acesteia. Mașina ta pleacă la drum pentru o perioadă de până la 30 zile (termenul maxim la o singură închiriere), iar tu te poți relaxa, ocupându-te eventual de viitoarele închirieri. În momentul returnării îți recomandăm să inspectezi mașina în prezența conducătorului auto și, dacă a apărut vreo daună între timp, să o consemnezi și să anunți asiguratorul De rezolvarea situației se va ocupa una din cele mai mari companii de asigurări din România, UNIQA, care îți oferă prin intermediul nostru o asigurare CASCO, pe toată perioada închirierii mașinii. La câteva zile de la returnarea mașinii vei recepționa banii în cont companiei tale.

Nu-i așa că e simplu? Toate etapele enumerate mai sus solicită puțin timp dar îți pot permite să ai un venit suplimentar mai mult decât satisfăcător, lună de lună!

Spor la închiriat și la clienți mulțumiți!